ГоловнаСуспільствоВійна

У Попасній через обстріл загинули двоє цивільних

У місті зупинили вагоноремонтний завод

У Попасній через обстріл загинули двоє цивільних
Фото: 0629.com.ua

За минулу добу Попасна Луганської області пережила понад 10 обстрілів із "Градів", артилерії та мінометів, загинули двоє місцевих жителів.

"Стріляли з Первомайська, окупованого так званими козаками, - йдеться на сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля. - Особливо постраждав мікрорайон "Черемушки", вулиці Павлова і Менделєєва, де пошкоджено житло, перебито інфраструктуру. О 23:00 бойовики обстріляли вагоноремонтний завод, пошкодивши лінії газопроводу та електропостачання. Завод фактично зупинився, виконувати роботи тут неможливо. На жаль, не обійшлося без жертв серед мирного населення. Вчора в обід внаслідок обстрілу з "Градів" загинули двоє місцевих жителів - 75-річна жінка (снаряд влучив у будинок на вул. Павлова) і 70-річна жінка (снаряд влучив у вул. Менделєєва). Ще троє людей отримали осколкові поранення".

Останній обстріл Попасної був сьогодні близько 6:00. Зараз у місті відносно тихо. На багатьох вулицях немає світла і газу, ремонтники намагаються усунути пошкодження і відновити системи життєзабезпечення.

Під інтенсивним вогнем бойовиків із Веселої Гори опинилося також місто Щастя. Учора ввечері із систем "Град" цілеспрямовано обстріляли теплоелектростанцію, зупинено один енергоблок. До 22:00 подачу електроенергії на контрольовану Україною територію Луганської області відновили. З ранку середи в Щасті тихо, відновлюють пошкоджену дві доби тому систему центрального опалення. Якщо протягом дня не буде обстрілів, до вечора велика частина міста буде з теплом.

У населених пунктах уздовж автодороги Бахмутка (Новотошківка Попаснянського району, Кримське Новоайдарського району, а також Станиця Луганська) інтенсивність обстрілів значно знизилася. Ймовірна причина вогневого затишшя - густий туман.

Тривають активні бойові дії на адміністративному кордоні між Луганською та Донецькою областями поблизу Дебальцевого. Від інтенсивних обстрілів потерпають Чорнухине і Троїцьке Попаснянського району. З низкою сіл втрачено зв'язок, що там відбувається зараз, з'ясувати неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram