ГоловнаСуспільствоВійна

Військові розгромили і взяли в полон росіян біля аеропорту

Оприлюднено фото з місця бою

Українські військові розгромили колону військової техніки сепаратистів поблизу Донецького аеропорту, вбито близько 20 бойовиків, близько десятка взято в полон, у тому числі громадяни Росії.

Про це пишуть у "Фейсбуці" радник президента Юрій Бірюков та волонтер Тетяна Ричкова.

"Сьогодні на світанку дві вантажівки з особовим складом (ДНР? Росії?), кілька стволів МТ-12 (Рапіра) під прикриттям БМП і БТР висувалися на штурм Донецького аеропорту. Наша розвідка навела нашу ж арту, ті відпрацювали. І вже ніхто і нікуди не висувався більше. Ще дві години вони робили спроби відповзти, потім самі копали могилки, а потім... Ну, потім. Понад 20 двохсотих сепарів і росіян, десяток в полоні. Активно триває допит, але після надання першої медичної допомоги", - написав Бірюков.

Ричкова пише, що колону розгромили бійці 25-ї бригади на фланзі у аеропорту. По іншому флангу також була атака бойовиків на танках і броні.

"Результат: взято в полон і знайдено документи громадян РФ (ні, це зелені чоловічки і вони заблукали), зверніть увагу укриті ковдрою і надано медичну допомогу. Віджали БТР, МТЛБ, МТ-12; підбито два танки і гора техніки; сепари співають, як солов'ї; поміняємо на наших", - написала вона.

Бірюков повідомляє, що командування АТО покликало журналістів, у тому числі кореспондента Los Angeles Times, на збір речових доказів та на фотофіксацію.

Як повідомили LB.ua військові, третій батальйон 25-ї бригади в п'ятницю прийняв бій на мосту біля селища Спартак біля аеропорту. Бойовики танками пішли на міст з обох сторін, українські бійці позиції відстояли, підбивши кілька танків. Серед бійців багато поранених, є й убиті.

Охочі допомогти військовим у зоні АТО - артилеристам 25-ї ПДВ бригади, військовим 95-ї бригади і механізованої 30-ї бригади, зведеному батальйону морської піхоти можуть переказувати гроші на карту Приватбанку 5168 7420 1009 2421 (Тука Георгій) або 4149 6258 0226 3291 (Рудоманов Олександр). Якщо Ви хочете перерахувати гроші через систему PayPall, пишіть на адресу електронної пошти [email protected] або на сторінку волонтера у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram