ГоловнаСуспільствоВійна

Сергєєв на Радбезі ООН назвав частину російських батальйонів на Донбасі

Україна просить РФ пояснити, як могли піти у відпустку 8 тисяч осіб

Сергєєв на Радбезі ООН назвав частину російських батальйонів на Донбасі
Фото: un.org

Постпред України в ООН Юрій Сергєєв на Радбезі ООН повідомив назви деяких військових підрозділів Росії, які присутні на Донбасі. Він зачитав їх у своєму виступі на адресу російського представника Віталія Чуркіна.

"Що робить у районі населених пунктів Георгіївка і Кумачове батальйон 76-ї повітряно-штурмової дивізії із Пскова? Що робить у районі населених пунктів Перемога і Григорівка батальйон окремої повітряно-штурмової бригади з Ульяновська? Що роблять у районі населеного пункту Старобешеве батальйони 76-ї окремої мотрізованной бригади з Майкопа і 49-ї зі Ставрополя? Що роблять, крім названих, армійські підрозділи з Волгограда, Калінінграда, Костроми, Шилова, Юрги, Алейська, Гусиноозерська, Печеніги, Новоросійська, Тули, Наро-Фомінська та інших?", - сказав дипломат.

Загалом на Донбасі понад 8 тисяч російських військових, підкреслив Сергєєв.

"Вони там усі у відпустках, як ми неодноразово чули з пояснень російської сторони? Їхні сім'ї про це знають?", - запитав він Чуркіна. Представник Росії ці запитання залишив без відповіді.

Нагадаємо, постпред США Саманта Пауер заявила, що армія сепаратистів за рахунок російської допомоги нині більша, ніж у деяких країн Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram