ГоловнаСуспільствоВійна

США вважають очевидною військову допомогу бойовикам з боку Росії

Не вірять у це тільки ті, хто не хоче вірити

США вважають очевидною військову допомогу бойовикам з боку Росії
Фредерик "Бен" Ходжес
Фото: EPA/UPG

США вважають, що військова допомога бойовикам з боку Росії очевидна, і не вірять у неї тільки ті, хто не хоче в це вірити.

Про це заявив командувач сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес на прес-конференції в Києві, коментуючи заяву Лаврова про те, що жодної російської зброї на Донбасі немає.

"Звичайно, ми не будемо ділитися даними розвідки. Але якщо ви не вірите, що Росія надає пряму військову підтримку, тоді ви не хочете в це вірити", - сказав генерал. Він наголосив, що йдеться не тільки про постачання озброєння, а й про їхню технічну підтримку. Американський генерал додав, що за останні місяці кількість російського озброєння на Донбасі не скоротилася і далі збільшується.

Ходжес зазначив також, що конфлікт на Донбасі загрожує не лише самій Україні, "оскільки якщо одна країна просто приходить і порушує кордони іншої - це загроза для всієї Європи". Він вважає, що тому Євросоюз повинен об'єднатися в протидії РФ.

Раніше в середу під час прес-конференції голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ не постачає зброю донбаським бойовикам. "Президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що в усій Україні, крім радянської зброї, більше жодної немає. Точніше не було до недавнього часу, поки озброєння не почали постачати деякі наші сусіди з країн НАТО і Євросоюзу", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram