ГоловнаСуспільствоПодії

Підрив залізничного моста в Запорізькій області визнали терактом (оновлено)

СБУ встановила особи підривників.

Підрив залізничного моста в Запорізькій області визнали терактом (оновлено)
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Через підрив моста в Запорізькій області обмежено залізничний рух. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"20 січня о 15:00 на 360 км перегону Комиш-Зоря - Розівка на шляху проходження вантажного поїзда стався підрив залізничного мостового переходу. У поїзді перевозився концентрат зі ст. Комиш-Зоря до ст. Сартана", - сказано в повідомленні.

Машиніст поїзда застосував екстрене гальмування, через що сталося сходження з рейок локомотива і 20 вагонів. Локомотивна бригада не постраждала.

Припинено рух поїздів на ділянці Комиш-Зоря - Розівка.

"У зв'язку з пошкодженням залізничної інфраструктури сьогодні не вирушать у рейс із Сартани поїзди №584/583 Сартана - Київ та №522/521 Сартана - Харків", - сказано в повідомленні.

Крім того, за зміненим маршрутом до Бердянська курсуватимуть такі поїзди: №584/583 Київ - Сартана - з Києва через Камиш-Зорю; №70/69 Львів - Сартана - без заходу в Камиш-Зорю; №522/521 Харків - Сартана - з Харкова 21 січня через Камиш-Зорю.

Прокурор області Олександр Шацький заявив, що підрив моста і поїзда вже кваліфікували як терористичний акт.

Близько 19:20 радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що вже встановлено диверсійну групу, яка здійснила підрив. "Триває операція із затримання або знищення диверсантів", - написав Лубківський на своїй сторінці у Фейсбуку.

Нагадаємо, напередодні теракт стався у Харкові: у будівлі Московського райсуду міста вибухнув саморобний пристрій, поранення отримали 13 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram