ГоловнаСуспільствоПодії

Вибух цистерн у Харківській області було анонсовано бойовиками в соцмережах, - Геращенко

Прокуратура кваліфікувала інцидент як диверсію

Вибух цистерн у Харківській області було анонсовано бойовиками в соцмережах, - Геращенко
Антон Геращенко
Фото: nfront.org.ua

Вибух цистерн у Харківській області було анонсовано бойовиками в соцмережах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

На його думку, інцидент був спланованим терактом.

"Метод здійснення теракту визначається експертами. Швидше за все, це було реалізовано шляхом розміщення вибухового пристрою безпосередньо біля корпусу цистерни. Місце теракту обрано не випадково. Станція Шебелинка розташована поблизу райцентру Балаклія, де знаходяться великі склади зброї і боєприпасів. А в самому смт Шебелинка є державний газопереробний завод з однойменною назвою", - написав він.

Також Геращенко повідомив, що терористичний акт анонсував на своїй сторінці в соцмережі відомий бойовик Філіп Екозянц.

"Можна сказати, що сьогодні був його зоряний час. Фактично він сам у своєму чаті задокументував свою співучасть в організації терористичного акту. Коли ми рано чи пізно до нього доберемося, то він, я впевнений, отримає тривалий термін тюремного ув'язнення", - зазначив депутат.

На станції "Шебелинка" Балаклійського району Харківської області горіла цистерна з пальним. Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, подію кваліфіковано як диверсію. За даними прокуратури, повідомлення в лінійний відділ міліції про загорання цистерни з бензином надійшло в п'ятницю, 16 січня, близько 21:40. О 22:45 пожежу було локалізовано, а о 23:30 - повністю ліквідовано. Жертв і постраждалих немає.

При огляді місця події на одній з цистерн було виявлено зовнішнє пошкодження. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram