ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла викраденню терористами трьох нових БМП у Донецькій області

Метою диверсії була дискредитація військових АТО

СБУ запобігла викраденню терористами трьох нових БМП у Донецькій області
архив
Фото: Wikipedia

Служба безпеки України затримала підозрюваного в підготовці викрадення трьох бойових машин піхоти Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Служба безпеки України зірвала злочинні плани керованих російськими спецслужбами терористів т.зв. "ДНР" вчинити диверсію на одному з українських блокпостів у Донецькій області і захопити військову техніку підрозділів АТО", - сказано в ньому.

Контррозвідники СБУ встановили, що незаконне воєнізоване формування планує збройний напад на український блокпост і захоплення трьох нових БМП, нещодавно переданих на озброєння Нацгвардії.

Метою диверсії була дискредитація військових АТО, створення резонансного приводу для антиукраїнської пропаганди.

За версією СБУ, бойовики розраховували залучити до скоєння цього злочину свого інформатора, який знайомий з місцевістю і не викликає підозри, - жителя Курахового, 1964 року народження. Його завербували бойовики, і він повідомляв їм дані про дислокацію сил АТО. Карти з відповідними позначками він возив у Донецьк і віддавав при особистих зустрічах з терористами, а від них отримав завдання - на автомобілі перевезти чотирьох диверсантів-бойовиків (які пройшли підготовку у російських спецназівців) з контрольованої терористами території до українського блокпосту в Кураховому.

Співробітники СБУ викрили та затримали поплічника терористів, запобігши скоєнню злочину.

Спільно з армійськими підрозділами вжито заходів щодо посилення блокпостів та недопущення викрадення української техніки.

Стосовно затриманого проводяться слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram