ГоловнаСуспільствоПодії

В Обухові затримали злочинне прокурорське угруповання (оновлено)

У громадянина вимагали віддати землю в Київській області на 8 млн гривень

В Обухові затримали злочинне прокурорське угруповання (оновлено)
Фото: ru-newz.ru

УБОЗ разом із Генпрокуратурою 15 січня затримали сімох членів організованого злочинного угруповання, очолюваного прокурором одного з районів Київської області.

Про це написав у своєму "Фейсбуці" нардеп Антон Геращенко.

"Серед членів групи - прокурор одного з районів Київської області, його підлеглий - процесуальний прокурор, два адвокати, бути посередникамм у вимаганні, і ще три особи, які за допомогою прокурорського наїзду планували отримати матеріальну вигоду від здирництва. Прокурор району був головним організатором і вигодонабувачем від результатів роботи злочинної групи", - повідомив він.

За словами Геращенка, передісторія затримання така: на початку грудня до нього звернувся житель Запоріжжя Григорій, який поскаржився, що проти нього було безпідставно порушено кримінальну справу з метою вимагання земельної ділянки вартістю 8 млн гривень, розташованої та території Обухівського району Київської області.

Геращенко забезпечив цьому громадянину контакт з оперативними службами МВС.

"Співробітників міліції, які сліпо виконували накази районної прокуратури і порушували під їхнім тиском кримінальні справи, звільнять з органів внутрішніх справ, а міру їхньої кримінальної відповідальності визначить прокуратура і суд", - додав нардеп.

Він також зазначив позицію генпрокурора Віталія Яреми. За його словами, він дав усі необхідні санкції на оперативні заходи стосовно працівників прокуратури і забезпечив належний режим секретності у цій справі.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков уточнив, що затримано трьох із семи учасників організованої злочинної групи при спробі отримання "в подарунок" одного гектара землі.

"Подарувати" землю прокурорам потерпілому пропонували в обмін за закриття стосовно нього кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 КК України - шахрайство. Очолював групу прокурор Обухівського району Київської області. Крім нього, в групу входили: начальник відділу прокуратури Обухівського району, слідчий Обухівського райвідділу міліції, два адвокати та ще двоє громадян", - написав він у "Фейсбуці".

Ведеться розшук решти фігурантів справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram