ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила обстріл із "Градів" під Волновахою

Спостерігачі спростували брехню бойовиків про розстріл автобуса українською армією

ОБСЄ підтвердила обстріл із "Градів" під Волновахою
Фото: facebook.com/oleksiy.matsuka/

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила, що автобус з мирними жителями в районі Волновахи обстріляли з установки "Град". Це спростовує версію бойовиків про те, що по машині стріляли з автоматичної зброї.

Згідно зі звітом СММ, спостерігачі прибули на місце події - за два кілометри на північ від Волновахи о 17:45. Приблизно за 12-15 м від розбитого автобуса вони виявили вирву від вибуху ракети, випущеної з установки "Град". Сам автобус мав численні пошкодження від осколків ракети.

Члени місії відвідали міську лікарню, де з'ясували, що 10 пасажирів автобуса загинули на місці, а ще двоє померли вже в медичній установі.

В ОБСЄ наголосили, що трагедію у Волновасі розслідуватиме спеціальна комісія, куди увійдуть представники України, Росії та бойовиків із ДНР.

Станом на вечір середи, 14 січня, кількість жертв обстрілу під Волновахою сягнула 13 осіб: ще один постраждалий помер у лікарні.

Нагадаємо, відразу після обстрілу автобуса на сайтах ДНР з'явилася інформація про розстріл українського блокпоста під Волновахою. Коли з'ясувалося, що під вогонь потрапив рейсовий автобус, бойовики видалили заяви про обстріл "Градами" і заявили, що автобус розстріляли українські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram