ГоловнаСуспільствоПодії

СЕС: у воду в Бортничах потрапили каналізаційні стоки

Кількість потерпілих зросла до 78 осіб

СЕС: у воду в Бортничах потрапили каналізаційні стоки
Фото: Макс Левин

Забруднення водогінної води в Бортничах (Дарницький район Києва) сталося внаслідок прориву каналізації.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління Держсанепідслужби в Києві, головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає РБК-Україна.

"З 1 по 5 (січня, - ред.) було зафіксовано прориви каналізації біля водогону та артезіанських свердловин. По-друге, цими ж днями скаржилися жителі цих будинків на недоброякісну, погану воду, яка надходить у будинки... На жаль, ЖЕК, який працює в цьому районі і обслуговує будівлі, своєчасно не відреагував на скарги, а відреагував після того, як почалася госпіталізація", - розповів Рубан.

Він зазначив, що місце потрапляння забрудненої води у водогін з'ясовують.

"Ймовірно, це місце за адресою вулиця Леніна, 55, біля свердловини №50. На сьогодні свердловина припинила роботу і проходить повну дезінфекцію", - додав Рубан.

За його словами, спеціальна екологічна комісія КМДА з'ясовує, кому належить аварійна каналізація.

"Був прорив каналізації від багатоповерхових будинків та приватного сектору, досить потужного приватного сектору. Працює на сьогоднішній день спеціальна техногенна екологічна комісія КМДА і з'ясовує це питання", - зазначив Рубан.

Він також додав, що Бортничівський гідровузол оснастять сучасними фільтрувальними приладами.

"Через три місяці Бортничі забезпечуватимуть новою артезіанською, чистою, якісною водою", - додав Рубан. Наразі ж він рекомендував не вживати воду з-під крана як питну до 15 січня.

Для забезпечення мешканців питною водою від суботи та неділі працюють три автоцистерни по 12 кубічних метрів, які постачає "Київводоканал".

Раніше у вівторок представник департаменту охорони здоров'я КМДА Олена Шевченко повідомила, що кількість постраждалих через забруднення водогінної води у Бортничах зросла до 78 осіб.

За її словами, зараз у стаціонарі через клінічні прояви кишкової інфекції перебувають 37 дітей і п'ятеро дорослих.

Нагадаємо, вранці 12 січня в КМДА повідомили про госпіталізацію 45 жителів Бортничів з гострою кишковою інфекцією через отруєння водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram