ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів з боку бойовиків зросла в рази, - штаб АТО

Кількість обстрілів з боку бойовиків зросла в рази, - штаб АТО
Фото: EPA/UPG

У зоні проведення антитерористичної операції продовжує зростати кількість щоденних обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, починаючи від 7:00, бойовики 58 разів обстріляли позиції наших військових. Під вогонь терористів потрапили 29 населених пунктів і позиції українських військових поблизу них.

Крім Донецького аеропорту, який вже кілька днів залишається гарячою точкою, ситуація загострилася і в інших районах Луганської та Донецької областей. Бандформування продовжують застосовувати важке озброєння - міномети, артилерію, озброєння танків і реактивні системи залпового вогню.

Протягом дня найбільшої кількості обстрілів зазнали населені пункти Чермалик, Гнутове, Піски, Гранітне, Опитне, Красногорівка, Авдіївка та ТЕС у місті Щастя. Всі ці населені пункти, крім мінометів та артилерії, обстріляли з реактивних систем залпового вогню, а електростанція в місті Щастя тричі зазнала удару з "Градів".

Крім того, бойовики зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів, артилерії та озброєння танка протягом дня вели вогонь по метео- та диспетчерській баштах і новому терміналу Донецького аеропорту. Вранці в районі нового терміналу "працював" снайпер, а по обіді тут відбулося зіткнення.

"Разом з тим, ситуація на передньому краї перебуває під контролем українських військових, які, за необхідності, завдають удари, пригнічуючи найбільш активні і небезпечні вогневі точки супротивника. Втрати бойовиків уточнюються", - підкреслили в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, після чергового оголошення перемир'я 9 грудня 2014 року штаб повідомляв про 15-20 обстрілів з боку бойовиків на день, за останню добу кількість обстрілів зросла більш ніж удвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram