ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київпастранс" тимчасово закрив 6 маршрутів громадського транспорту

Від сьогодні не їздять два трамваї і чотири автобуси

"Київпастранс" тимчасово закрив 6 маршрутів громадського транспорту

З 12 січня в Києві тимчасово закриваються шість маршрутів комунального громадського транспорту – два трамвайні і чотири автобусні. Це випливає з оновленого розкладу руху автобусів і трамваїв на сайті КП "Київпастранс".Точних термінів відновлення руху на цих маршрутах "Київпастранс" не оприлюднював.

Скасовано трамвайні маршрути №25 і 32 - від станцій метро "Позняки" і "Лісова".

На лінії також не вийдуть такі автобуси:

  • №2 (ст. м. "Шулявська" – вул. Булгакова),
  • №5 (Центральний залізничний вокзал – вул. Ізюмська),
  • №43к (ст. м. "Видубичи" – санаторій "Конча-Заспа"),
  • № 79 (ст.м. "Лісова" – вул. Каштанова).

Водночас, за словами транспортного експерта Дмитра Савенка, на чинних маршрутах від сьогоднішні зменшено кількість машин.

"Після новорічних свят їздити буде дуже погано: з 12 січня тільки за автобусними маршрутами випуск на лінії скорочується на 100 машин. Враховуючи прийдешнє подорожчання проїзду, абсолютно незрозуміло, за що ми мусимо платити", - цитує експерта "Вечірній Київ".

Савенко зазначає, що на багатьох автобусних, тролейбусних і трамвайних маршрутах збільшиться інтервал руху від кількох хвилин до години, в тому числі в години пік.

Нагадаємо, Київська міськадміністрація анонсує підвищення вартості проїзду у громадському транспорті вдвічі: до 4 грн за поїздку в метро і до 3 грн - за проїзд у наземному транспорті. Очікується, що тарифи піднімуть вже у лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram