ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада завершила передавати гумдопомогу на території ДНР і ЛНР

Гуманітарний вантаж отримали переважно соціальні установи

Влада завершила передавати гумдопомогу на території ДНР і ЛНР

Влада України завершила передавати гуманітарний вантаж на підконтрольні бойовиками ЛНР і ДНР території.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Напередодні останні три машини з гуманітарною допомогою відправили соціальним установам на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Зокрема, 29 грудня 16 тонн продуктів зі Станиці Луганської скерували в Луганський ПТУ-інтернат для дітей з особливими потребами, Луганську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, Луганський обласний геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці, дитячі будинки сімейного типу в Ровеньках, Краснодоні, Лутугиному. Загалом допомогу отримали 25 соціальних установ, яким адресно розвезли продукти.

У Донецькій області за чотири дні розподілили 110 тонн українського гуманітарного вантажу, яким забезпечено 5500 осіб у населених пунктах Вуглегірськ, Булавінське, Ольховатка, Комишуватка, Новогродівка, Орловське, Андріївка, а також надано допомогу в селище Гранітне, розташоване в зоні, підконтрольній ДНР. Кожен громадянин отримав по 20 кілограмів допомоги.

Повідомляють, що голови Луганської та Донецької ОДА Геннадій Москаль та Олександр Кіхтенко щодня отримують нові звернення від керівників соціальних установ, розташованих на підконтрольних бойовикам територіях, з проханням допомогти вижити їхнім підопічним в умовах складної гуманітарної ситуації, яка там склалася.

Нагадаємо, 25 грудня за дорученням президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на схід України відправили 326 тонн гуманітарного вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram