ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики хотіли підірвати великий арсенал зброї на Донбасі

Члени групи пройшли спеціальну підготовку і отримали від ДНР 45 кг вибухівки

Контррозвідка Служби безпеки України не допустила здійснення масштабної диверсії на одному з найбільших в Україні складів стрілецької зброї, облаштованому в соляних шахтах в Артемівському районі Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У планах зловмисників було також вчинення ряду вибухів на об'єктах життєзабезпечення та в мирних кварталах Артемівська, додали у відомстві.

За інформацією СБУ, глибоко законспірована диверсійна група за вказівкою російських кураторів планувала підірвати основний стовбур шахти для блокування доступу армійців до арсеналу зброї.

Члени групи пройшли спеціальну підготовку з підривної справи у бойовиків горлівських бандформувань, отримали від спільників з терористичної організації ДНР 45 кг вибухівки, повідомили у відомстві.

Група ретельно готувала диверсію, через завербованих інформаторів збирала докладні розвідувальні дані про блокпости, охорону, маршрути пересування військових.

Було здійснено приховану фото- та відеозйомку військового об'єкта. Коли підготовка до злочину була на завершальному етапі, співробітники СБУ затримали організатора та членів групи.

В одного з диверсантів вилучили 3 саморобних вибухових пристрої, 7 радіокерованих детонаторів. На присадибній ділянці знайдено в схованці, присипаній землею, пістолет Макарова з 16 патронами і кілька споряджених магазинів до автомата АК.

Одним з диверсантів виявився інспектор місцевої ДАІ, прапорщик, якого завербував "генерал" так званої ДНР на прізвисько "Кобра". Перейшовши на бік терористів, він використовував службове становище для підготовки терактів і збору розвідданих про передислокацію сил АТО, повідомили в СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram