ГоловнаСуспільствоЖиття

Українське радіо сьогодні запрацювало в Донецьку

Сигнал іде з Костянтинівки на частоті 103,1

Українське радіо сьогодні запрацювало в Донецьку
Фото: radio.vesti.ua

У Донецьку сьогодні запущено мовлення українського радіо. Про це написав міністр інформаційної політики України Юрій Стець на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Запустили "Радіо 24" з Костянтинівки, сигнал на Донецьк, частота 103,1. В ефірі "Радіо 24" вийшов перший випуск "Громадського" "Хроніки Донбасу", - написав Стець.

Міністр повідомив, що прийом радіо в Донецьку можливий у всіх районах.

Інформацію про запуск мовлення на Донецьк підтвердив і голова Національної ради з телерадіомовлення Юрій Артеменко.

"Мені стало відомо, що сьогодні на частоті 103,1 FM було запущено "Радіо 24" (ТРК "Люкс") у Костянтинівці Донецької області. Зараз сигнал поширюється на весь Донецьк," - написав Артеменко у своєму Фейсбуці.

"Продовжуємо працювати. Ми обов'язково проб'ємося до наших громадян", - додав Артеменко.

Нагадаємо, мовлення українських теле- і радіоканалів на території, захопленій бойовиками, припинилося ще влітку 2014 року. Бойовики ДНР і ЛНР організували власне мовлення із захоплених державних ТРК Донецька і Луганська.

Минулого тижня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила кільком українським телеканалам вести тестове мовлення на території Донецької та Луганської областей, підконтрольній терористам. Мовлення на території бойовиків дозволено телеканалам "1+1", "5 каналу", "Україна", "Радіо 24", "Еспресо TV" і національній телерадіокомпанії "Ірта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram