ГоловнаСуспільствоОсвіта

Приватному ВНЗ Поплавського повернули ліцензію

Рішення Міносвіти призупинено до розгляду справи по суті

Приватному ВНЗ Поплавського повернули ліцензію
Фото: http://korrespondent.net

Окружний адміністративний суд Києва 18 грудня призупинив рішення Міносвіти про анулювання ліцензії приватного вишу "Київський університет культури" (КУК), засновником якого є народний депутат Михайло Поплавський.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби вишу.

Рішення судді Віктора Шулежка в реєстрі наразі недоступне. Ліцензію вишу відновлено, судячи з усього, до винесення судом рішення у справі.

Нагадаємо, 25 листопада Міносвіти позбавило КУК ліцензії.

Схема з використанням Поплавським приватного "клону" Київського національного університету культури і мистецтв полягала в тому, що ректор нацуніверситету культури створив свій приватний виш із фактично такою самою назвою - приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури". Його засновником стало ТОВ "Укрконцерт", засновниками якого у свою чергу є сам Поплавський із сином Олександром.

Студенти перші три курси вчилися в КУКу, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання тривало на базі державного вишу. Тобто через таку схему "справжній" університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

Наприкінці жовтня КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Експертна комісія Міносвіти прийшла з перевіркою за вказаною в установчих документах адресою, однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram