ГоловнаСуспільствоВійна

Держприкордонслужба підтвердила, що російський конвой пройшов без перевірки

Кордон перетнули 190 вантажівок

Держприкордонслужба підтвердила, що російський конвой пройшов без перевірки
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба України заявляє про перетинання державного кордону в неділю вранці 190 вантажівками чергового гуманітарного конвою з Росії.

"Враховуючи, що представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участь у переміщенні вантажу, український зведений підрозділ здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій", - сказано в повідомленні прес-служби.

Візуальний контроль був здійснений в пунктах пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на території Росії двома зведеними прикордонно-митними групами.

Зокрема, російська сторона в односторонньому порядку з 7:05 до 8:40 неділі через пункт пропуску "Донецьк" оформила 92 транспортні засоби, а з 7:35 до 8:50 через пункт пропуску "Матвєєв Курган" (обидва - Росія) прослідувало 98 машин.

Окрім того, 20 грудня на пункті контролю "Макарове" прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу українського відділення міжнародної організації "Червоний Хрест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram