ГоловнаСуспільствоВійна

Військові України та РФ почнуть спільне патрулювання на Донбасі з 28 грудня, - ОБСЄ

Спільний центр зі спостереження за дотриманням припинення вогню чекає завершення впровадження в дію поточної угоди про припинення вогню

Військові України та РФ почнуть спільне патрулювання на Донбасі з 28 грудня, - ОБСЄ
Фото: Нелли Вернер

Українські та російські військові планують почати здійснювати спільний патруль уздовж контрольованих бойовиками територій у Луганській та Донецькій областях з 28 грудня.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Спостерігачі ОБСЄ 18 грудня в Дебальцевому Донецької області провели зустріч з офіцерами українських і російських Збройних сил, які працюють у Спільному центрі з контролю і координації спостереження за дотриманням припинення вогню.

На зустрічі також були присутні представники бойовиків з терористичних організацій ДНР і ЛНР.

"Український генерал-майор Розмазнін заявив, що всі представники Об'єднаного (спільного) центру з контролю і координації будуть повністю готові, щоб почати спільні патрулі вздовж всіх територій, які контролюються ДНР та ЛНР до 28 грудня", - сказано в повідомленні.

Крім цього, місія ОБСЄ зазначає, що спільний українсько-російський центр зі спостереження за дотриманням вогню вже повністю забезпечений необхідними речами, щоб проводити спільний патруль на Донбасі. У зв'язку з цим зазначається, що залишилося дочекатися завершення впровадження в дію поточної угоди про припинення вогню.

Також наголошується, що в Донецьку було створено один з офісів спільного українсько-російського центру.

Співрозмовники місії заявили, що вони планують почати спільне патрулювання вздовж лінії розмежування з наступного тижня.

Раніше стало відомо, що спостерігачі ОБСЄ залишаться на Донбасі до березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram