ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість школярів вважають Крим українським, - дослідження

Українські діти негативно ставляться до Росії

Більшість школярів вважають Крим українським, - дослідження
Людмила Четвертухина(справа), эксперт департамента социологии Института Горшенина и Марина Ткаченко, эксперт в сфере социального
Фото: Макс Требухов

Українські школярі розуміють, що Крим, незважаючи на окупацію Росією, залишається територією України, яку потрібно повернути у склад держави. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Інституту Горшеніна "Україна очима дітей".

На прохання відповісти, що вони думають про Крим, 41,7% школярів заявили, що це територія України, яку потрібно повернути. 23,6% учасників опитування заявили, що

Крим - окупована Росією територія.

6,7% школярів ідентифікували Крим як людей, які зрадили країну і піддалися на провокації, як боягузів і зрадників. 5,3% опитаних назвали півострів етнічною територією кримських татар.

На питання про те, що вони думають про Україну, 65,2% дітей заявили, що це їхня батьківщина. 16,6% відповіли, що Україна - це земля патріотів. Абсолютна більшість відповідей про Україну має позитивне забарвлення.

Водночас негативної думки

про Росію 42,6% школярів. 25,4% заявили, що це країна з поганим президентом, який зомбує все населення, 15,6% - що це країна-агресор. Майже 10% школярів впевнені, що Росія раніше була братською країною, а тепер стала ворогом.

Дослідження проводив у серпні 2014 року Інститут Горшеніна спільно з МДЦ "Артек-Карпати". Дітям було запропоновано написати письмову роботу на кілька запропонованих тем. Усього в дослідженні взяло участь 1050 школярів 4-11 класів з усіх областей України. Опрацювання дитячих творів здійснювали методом контент-аналізу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram