ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група має зустрітися до кінця тижня

Голови чотирьох держав погодили терміни проведення мирних переговорів

Контактна група має зустрітися до кінця тижня
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін висловилися за проведення зустрічі тристоронньої контактної групи для врегулювання ситуації на Донбасі до 21 грудня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови держави за результатами телефонної розмови з Олландом, Меркель і Путіним.

"Сторони висловилися за проведення зустрічі тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу виконання "мінських домовленостей" до кінця тижня", - сказано в повідомленні.

У порядку денному зустрічі мають бути питання припинення вогню, виходу на закріплену в досягнутих у Мінську (Білорусь) домовленостях лінію розмежування, відведення військ і важкого озброєння, звільнення всіх заручників, зокрема утримуваної в Росії української льотчиці-офіцера, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Президенти і канцлер також домовилися продовжити телефонні переговори в такому форматі для відстеження результатів домовленостей.

Нагадаємо, прес-служба Кремля, повідомляючи про переговори в "нормандському форматі", не озвучила жодних даних про підготовку зустрічі для врегулювання конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram