ГоловнаСуспільствоВійна

Українських сержантів готуватимуть фахівці НАТО

Підготовка розпочнеться у Львові і пошириться на інші міста

Українських сержантів готуватимуть фахівці НАТО
Фото: online.ua

НАТО починає роботу з підготовки сержантського складу української армії.

Про це розповів керівник групи радників НАТО з питань реформування військової освіти в Україні Богуслав Пацек, повідомляє Укрінформ.

Наголошується, що предметні переговори з цього питання між представниками НАТО та Міноборони України розпочнуться 15 грудня.

"З 15 грудня почнемо домовлятися в Києві про навчання західними експертами сержантського складу української армії. Це - найбільша освітня програма НАТО в Україні", - сказав Пацек.

За його словами, підготовка розпочнеться у Львові, де розташований навчальний центр Міноборони України, а згодом вона пошириться на інші міста.

На думку представника НАТО, ставку слід робити на військову підготовку. "Якщо українська армія добре підготується, то цей рівень буде відчуватися вже через 5-10 років", - констатував він.

Пацек зазначив, що країни Альянсу, зокрема США і Канада, охоче виділяють кошти на навчання українських військових.

"Для зміни стандартів у навчанні та підготовці української армії потрібно 3-5 років і сотні тисяч євро. Країни НАТО завжди охочіше виділяють кошти на навчання, ніж, скажімо, на закупівлю зброї", - констатував генерал.

Він також повідомив, що українські офіцери вже проходять перепідготовку на Заході. Зокрема, за його інформацією, у кожному з чотирьох військових навчальних закладів Польщі вчиться від п'яти до десяти слухачів з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram