ГоловнаСуспільствоЖиття

Поїзд "Севастополь-Маріуполь" скасують з 14 грудня

На маршруті не набирається пасажирів навіть у 10 вагонів

Поїзд "Севастополь-Маріуполь" скасують з 14 грудня
Фото: wikimapia.org

Найближчої неділі, 14 грудня, "Укрзалізниця" скасовує курсування поїзда "Маріуполь - Севастополь". Про це сьогодні повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення підприємства Ігор Бреус.

За офіційною версією, поїзд знімають "у зв'язку зі зменшенням пасажиропотоку".

"Сьогодні поїзд №47/48 Маріуполь - Севастополь курсує составом 8-10 вагонів, при цьому населеність поїзда становить 60-70 відсотків в окремі дати, загалом це лише 150-200 пасажирів за рейс", - зазначив Бреус. Він також додав, що у разі збільшення пасажиропотоку на цьому напрямку курсування поїзда можуть відновити.

Після скасування поїзда "Маріуполь - Севастополь" пасажири зможуть скористатися іншими поїздами. "Проїзд у цьому поєднанні забезпечується поїздами "Київ - Маріуполь" у Запоріжжя, "Маріуполь - Харків" у Запоріжжя, з пересадкою на поїзди формування українських залізниць до Сімферополя", - сказав Бреус.

Нагадаємо, раніше міністр МВС Арсен Аваков вимагав припинити залізничне сполучення між окупованим Севастополем і прифронтовим Маріуполем.

Крім того, залізничне сполучення з Україною з 14 грудня припиняє і Російська залізниця, хоча поїзди українського формування далі їздитимуть у Москву та інші міста РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram