ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ продовжила термін розслідування вбивств на Майдані

Ярема сподівається знайти нових підозрюваних

ГПУ продовжила термін розслідування вбивств на Майдані
Фото: news.pn

Генеральна прокуратура України продовжила термін розслідування кримінальних справ за фактами подій на Майдані. Про це сьогодні, 10 грудня, на спільному засіданні парламентських комітетів з питань запобігання корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив генпрокурор Віталій Ярема.

Ярема зазначив, що щодо двох підозрюваних "беркутівців" через один-два тижні справу буде передано до суду. За іншими кримінальними справами, що стосуються подій на Майдані, ГПУ вважає за необхідне продовжити термін досудового розслідування.

Генпрокурор також заявив, що сподівається затримати нових підозрюваних у вбивствах активістів Євромайдану, які перебувають у розшуку.

"Я сподіваюся, що через місяць суд буде вже розглядати справу щодо двох екс-беркутівців. Я сподіваюся, що через місяць з'являться нові підозрювані. Я впевнений у тому, що ми затримаємо підозрюваних, які зараз у розшуку", - сказав Ярема.

Генпрокурор також зазначив, що він готовий до тієї критики, яка тепер обрушилася на його плечі.

Нагадаємо, 18-20 лютого 2014 року на Майдані загинули 115 осіб, включно з міліціонерами. Ще четверо активістів загинули до розстрілу євромайданівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram