ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков вимагає скасувати поїзд з Маріуполя до Севастополя

У МВС вважають ненормальним сполучення між прифронтовим і окупованим містами

Аваков вимагає скасувати поїзд з Маріуполя до Севастополя
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зажадав від Міністерства інфраструктури заблокувати "підозрілий поїзд" сполученням Маріуполь-Севастополь. Про це він сказав маріупольським активістам у відповідь на їхнє звернення, повідомляє міський сайт Маріуполя.

За словами Авакова, в МВС ще тиждень тому просили заблокувати цей поїзд, проте цього не було зроблено. Тепер міністерство звернулося до нового керівництва Мінінфраструктури та обіцяє, що залізничне сполучення буде заблоковано.

Начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін підтримав у цьому питанні міністра.

"До мене надходять багато запитань від маріупольців, від мене чекають коментар з приводу поїзда Маріуполь-Севастополь. По суті можу сказати наступне. Я категорично проти наявності такого маршруту поїзда в цій ситуації. Здається, хтось "забув", що Маріуполь - це прифронтове місто", - написав він на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Я вже дав вказівку співробітникам міліції посилити контроль за безпекою пасажирів на залізничних вокзалах Маріуполя та Волновахи, в тому числі приділяти посилену увагу до прибуваючих. А якщо без емоцій - я повністю підтримую міністра МВС України Арсена Авакова про скасування цього маршруту в найкоротші терміни", - підсумував Аброськін.

Нагадаємо, на початку грудня міліція запобігла теракту на маріупольському вокзалі: терористи залишили на залізничній станції сумку з саморобним вибуховим пристроєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram