ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала трьох терористів у Дніпропетровській області

Вилучено гранати і кілограм тротилу

СБУ затримала трьох терористів у Дніпропетровській області
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримали трьох членів терористичної групи.

Затримання було проведено 4 грудня в містах Дніпродзержинськ, Павлоград та Новомосковськ, повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що зловмисники готували диверсії і терористичні акти на важливих об'єктах інфраструктури та отримали від бойовиків терористичної організації "ДНР" вибухівку і зброю.

Встановлено, що організатором і керівником злочинного угруповання був 25-річний місцевий житель, уродженець Російської Федерації. Активіст місцевого "антимайдану" встановив зв'язок з терористами і отримав завдання знайти людей, готових здійснити диверсії, і організувати підпільну роботу.

Зловмисник зібрав злочинну групу через спільноту в соціальній мережі. Спільники, які називали себе "партизанським загоном", призначали таємні зустрічі в Дніпропетровську. Тут вони готували плани-схеми вибухів і підпалів військкоматів, банківських установ, райвідділів міліції.

У терористів правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5 із запалами, майже кілограм вибухової речовини - тротилу, та антиукраїнську символіку.

Зловмисників взято під варту, тривають оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram