ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська мерія порадила біженцям іти працювати на ринки або заводи

Чиновник назвав завищеними бажання переселенців отримувати в Києві середню зарплату

Київська мерія порадила біженцям іти працювати на ринки або заводи
Фото: Макс Левин

Київська мерія радить переселенцям із Криму і Донбасу йти працювати на ринки або заводи.

"Найбільше вакансій у сфері торгівлі. Ми неодноразово закликали здобувачів звернути свою увагу, наприклад, на столичні ринки. Там достатньо вільних місць. Непоганий попит зараз на представників робітничих професій - наприклад: малярів-штукатурів, електриків, токарів, зварювальників, плиточників, будівельників. Люди таких професій можуть знайти роботу доволі швидко", - повідомив директор департаменту промисловості та підприємництва КМДА Максим Кузьменко в колонці на "Хабс".

Тим, хто хоче працювати за своєю колишньою спеціальністю, знайти роботу в Києві буде непросто, зазначив він. "Але з такими самими проблемами стикаються кияни-претенденти", - вважає Кузьменко.

Він додав, що багато тимчасових переселенців також занадто завищують свої вимоги. "Навіть ті, хто не має профільної освіти і хто раніше виконував некваліфіковану роботу, заявляють, що готові тільки на офісні посади. Також претенденти часто висувають явно завищені вимоги для рівня зарплати - від 5000 гривень на місяць, що перевищує їхні колишні оклади на 10-15%", - зазначив чиновник. Середня зарплата в Києві зараз становить 5400 гривень на місяць.

Нагадаємо, кількість внутрішніх переселенців в Україні перевищує 500 тисяч осіб, з них до Києва переїхали понад 40 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram