ГоловнаСуспільствоВійна

​Під Іловайськом генерали проводили розвідку боєм. Поклали 130 осіб, - заступник комбата "Азова"

Троян вважає, що вартувало йти на Моспине

​Під Іловайськом генерали проводили розвідку боєм. Поклали 130 осіб, - заступник комбата "Азова"
Фото: EPA/UPG

Новий начальник міліції Київської області, а ще недавно заступник комбата батальйону "Азов" Вадим Троян у бесіді з LB.ua розповів про прорахунки у військовій операції з узяття Іловайська. За словами Трояна, вартувало йти на сусіднє місто Моспине.

"Я там понад два тижні був у розвідці. І було зрозуміло, до чого все йде, ще до появи Семена Семенченка. І пам'ятаю, як 18 числа Білецький (комбат "Азова". - прим.) півтори години вночі переконував Семенченка : "Семене, будь ласка, забери пацанів. Це пастка".

Ми ж заслали агентуру в усі міста від Моспиного до Харцизька. У Харцизьку наш агент працював на їхньому "Граді". Там є село - Грабське. У боях за це село генерали поклали понад 130 осіб. Я їх порахував особисто. Щодня вони робили розвідку боєм - щодня трупи. Це був жах. Люди, які 23 роки фарбували бордюри, не можуть бути стратегами і тактиками.

Коли ми заходили під Моспине, у нас була вся інформація. Знали, де стоїть колона терористів. За координатами її розбили. Ось тоді і треба було брати Моспине. Це було десь 14 чи 15 серпня. Я генералу Хомчаку казав про це. Це таке ласе місце було, щоб закріпитися в цих краях. Це краще, ніж Іловайськ, у сто разів!" - зазначив Троян.

Докладно про оборону Маріуполя і про роль Сергія Тарути й окремих генералів в утриманні міста читайте нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram