ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Facebook спростував передачу інформації про користувачів без їхнього дозволу

Рекламодавці та держоргани не зможуть впізнати людину за даними із Facebook

Facebook спростував передачу інформації про користувачів без їхнього дозволу

Соціальна мережа Facebook офіційно спростувала, що з 1 січня вона отримає право передавати інформацію про користувачів без їхнього дозволу. Про це пише "Медуза".

"Ми не продаємо і не ділимося інформацією про конкретного користувача з рекламодавцями і партнерами. Нічого в цих принципах не змінилося. Ми не передаємо персональну інформацію, яка особисто ідентифікує користувача, рекламодавцям або партнерам, якщо ви не надали нам на це окремого дозволу. Ми можемо надати цим партнерам інформацію про охоплення й ефективність рекламних кампаній без надання інформації, яка встановлює вашу особу", - повідомили в соцмережі.

Видання зазначає, що новина про зміни в політиці поводження з даними виявилася надуманою. 13 листопада 2014 року Facebook просто заново роз'яснив, які дані про користувачів соцмережа збирає і як їх використовує.

Facebook дійсно збирає відомості про всі дії користувачів у соціальній мережі, але аналітичні компанії отримують їх без імен і прізвищ - за ними неможливо ідентифікувати людину. Крім того, Facebook може надати дані за запитами держорганів, якщо вважає їх обґрунтованими.

Нагадаємо, Facebook є однією з найпопулярніших соцмереж у світі. При цьому в Україні вона програє за популярністю російським "ВКонтакте" й "Одноклассники".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram