ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук заявив про зростання дезертирства в ДНР

Бойовики розкрадають допомогу, яку отримують із Росії

Тимчук заявив про зростання дезертирства в ДНР
Фото: EPA/UPG

Група "Інформаційний опір" стверджує, що серед бойовиків терористичного угруповання ДНР шириться дезертирство.

"Із настанням холодів у кількох формуваннях ДНР фіксують масові випадки дезертирства, а також самовільного відступу підрозділів із "передової". Зокрема найбільш масовий характер "самовільного залишення позицій" виявлено в бандформуваннях, які діють у районі населених пунктів Донецьк, Горлівка, Тельманове, Новоазовськ", - написав координатор групи Дмитро Тимчук у фейсбуку. За його даними, керівництво бойовиків погрожує дезертирам жорстокою розправою.

У зведенні Тимчука також наголошено, що бойовики активно розкрадають допомогу, яку їм постачає Росія, і продають її наліво. Такий випадок зафіксували у Сніжному, де приватним особам реалізували кілька тонн дизельного палива, але вони є і на інших базах і пунктах постачання терористів. Це змусило російське командування вимагати від керівництва ДНР і ЛНР ужити термінових заходів.

За даними ІО, в район Ясинуватої прибуло підкріплення найманців із Росії - 600 осіб. Також фіксують перекидання артилерії на північ Луганської області, в Кам'янобрідський район - 24 знаряддя. Частина з них призначена для Алчевського напрямку, інша - для Станичнолуганського.

Нагадаємо, в офіційному зведенні штабу АТО повідомляють про 50 обстрілів із боку бойовиків. Тимчук цю інформацію підтверджує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram