ГоловнаСуспільствоПодії

У Станиці Луганській через обстріл загинула медсестра

Бойовики в середу 35 разів обстріляли населені пункти області

У Станиці Луганській через обстріл загинула медсестра
архив
Фото: vluganske.com

У Станиці Луганській 19 листопада від обстрілу загинула дитяча медсестра, прямими влученнями снарядів повністю зруйновано кілька будинків.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обладміністрації.

"Найбільшого руйнування за вчорашню добу зазнав Станично-Луганський район. З 10:00 ранку вівся обстріл з важкої артилерії вулиць Щорса, Калініна, Крупської, Красногвардійської і Жукова в районному центрі. Снарядами пошкоджено 12 будівель, три з яких зруйновано прямими влученнями і відновленню не підлягають. На жаль, не обійшлося без жертв серед мирного населення. Унаслідок обстрілу загинула 58-річна жінка (працювала медсестрою), крім того, одну людину важко поранено - йому відірвало руку (особа встановлюється). Під час ведення бою на вул.Калініна кулеметні та автоматні кулі влучили в дах загальноосвітньої школи №1, де в той момент видавали пенсії. На щастя, ніхто не постраждав", - повідомив глава Луганської обладміністрації Геннадій Москаль.

Загалом 19 листопада бойовики ЛНР 35 разів обстрілювали з артилерії, мінометів, "Градів" і стрілецької зброї територію Луганської області, контрольовану українським урядом. Під обстріл потрапили населені пункти Попасна (з артилерії обстріляно вул.Полярну, значних руйнувань немає), Кримське, Трьохізбенка, Чорнухине, Золоте (протягом доби обстріляно чотири рази), Артема, Ольхове, Пшенична. У Щасті внаслідок обстрілу знову перебито газопровід, без газу залишаються близько шести тисяч абонентів - всі у Щасті, кілька сіл Станично-Луганського району та кілька населених пунктів на території, яка контролюється бойовиками.

Обстріли відбулися і в інших селах Станично-Луганського району. У результаті залпового вогню з "Градів" на околиці Валуйського зайнявся ліс. У с.Артема "Градом" повністю зруйновано приватний будинок. Інформації про постраждалих немає.

Через бойові дії та пошкодження ліній електропередач без світла залишається частина Станиці Луганської, станція Вільхова, Ольховський дачний масив і с.Плотина.

Нагадаємо, 18 листопада внаслідок обстрілу бойовиками у сел. Тошківка Луганської області загинули троє мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram