ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсмен Криму розкритикувала звіт міжнародної організації

Дані Human Rights Watch "сильно перебільшені"

Омбудсмен Криму розкритикувала звіт міжнародної організації

Уповноважений України з прав людини в Криму Людмила Лубіна розкритикувала звіт міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch про погіршення ситуації з правами людини в Криму. За її словами, дані HRW не відповідають дійсності, як і інформація про часті викрадення кримських татар, пише "Крым.Реалии".

"Україна не вкладала коштів в усунення порушень прав людини в Криму, і ніхто цього не помічав. А тепер почалися масові звіти, міжнародні організації криком кричать", - сказала Лубіна.

Омбудсмен заявила, що поширювані дані про викрадання кримських татар після входження півострова до складу Росії також не відповідають дійсності. За її даними, у списках правоохоронних органів Криму зниклими безвісти фігурують понад 800 осіб, лише 18 із них є представниками кримськотатарського народу.

"Це близько 2%, ушестеро-всемеро разів менше, ніж частка кримських татар у населенні Криму. Хоча, звичайно, кожен такий випадок - це трагедія, і кожну ситуацію ми відстежуємо", - запевнила Лубіна.

Нагадаємо, в нещодавній доповіді HRW йдеться про те, що ситуація з порушенням прав людини в Криму після його входження до складу Російської Федерації погіршилася. Доповідь містить дані про факти залякування й утиску тих, хто виступає проти дій Росії в Криму, насамперед кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram