ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму завели п'ять кримінальних справ через зникнення кримських татар

Громадська організація "Міллі Фірка" домоглася відповіді від СК РФ у Криму

У Криму завели п'ять кримінальних справ через зникнення кримських татар
Фото: e-crimea.info

У Криму порушено п'ять кримінальних справ за фактами зникнення і загибелі кримських татар. Про це йдеться у відповіді Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по РК на інформаційний запит громадської організації "Міллі Фірка", пишуть "Новости Крыма".

Кримінальні справи порушено за ознаками злочинів передбачених ст.105 (вбивство) і ст.126 (викрадення людини) Кримінального кодексу, вони у провадженні слідчих Головного слідчого управління Слідкому.

"Під час розслідування зазначених кримінальних справ проводиться комплекс слідчих дій та оперативно-розшукових заходів спрямованих, на встановлення об'єктивних обставин події. Також під час розслідування встановлюються обставини, що сприяли вчиненню злочинів. Наразі розслідування не завершено", - сказано у відповіді.

За даними "Міллі Фірка", на півострові пропали сім кримських татар, двох із них знайшли мертвими: Решат Аметов зник 3 березня і знайдений 15 березня, Едем Асанов зник 29 вересня, його тіло виявили 6 жовтня.

У списку зниклих безвісти/викрадених є Тимур Шаймарданов (зник 26 травня), Сейран Зінедін (зник 30 травня), Іслям Джеппаров і Джавдет Іслямов (зникли 27 вересня) і Ескендер Апселямов, зниклий 3 жовтня.

Нагадаємо, один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв про існування "ліквідаційних списків" кримських татар, життю яких загрожує російська окупаційна влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram