ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала сімох супротивників будівництва на Осокорках

У МВС пообіцяли розібратися із застосуванням сили міліціонерами

Міліція затримала сімох супротивників будівництва на Осокорках
Фото: Макс Требухов

Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про затримання міліцією сімох активістів, які намагалися знести паркан будівництва біля метро "Осокорки" напередодні ввечері в Києві.

"Затримано сімох громадян, які безпідставно руйнували паркан на будмайданчику", - написав він у "Фейсбуці", додавши, що, за попередніми даними, ніхто з учасників сутички суттєво не постраждав.

За словами Геращенка, дехто із затриманих живе більш ніж за 20 кілометрів від місця конфліктної забудови.

"Прошу не забувати і про те, що, крім того, що Київ забудовувався здавна будь-як, боротьба з так званими незаконними будівництвами перетворилася ще й у вигідний бізнес. Зараз вивчаються всі відеозаписи з місця події і будуть зроблені висновки про співробітників міліції, які перевищили необхідні заходи застосування сили. Також вивчаються справжні мотиви групи громадян, які прийшли руйнувати паркан на будмайданчику, не розбираючись і не бажаючи розбиратися, чи має ця будова законні підстави", - додав Геращенко.

Нагадаємо, близько 19:00 17 листопада біля станції метро "Осокорки" в Києві відбулися сутички місцевих жителів із міліцією, яка не давала знести паркан незаконного будівництва. При цьому міліція поводилася агресивно і застосовувала силу до активістів. За їхніми даними, міліція Дарницького району "кришує" забудовника - "СКАЙ-БУД ЛТД", власником якого є колишній заступник мера Києва Валерій Миронов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram