ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія утримує щонайменше 20 українських військових, - правозахисниця

Їх звинувачують нібито в незаконному перетині кордону і утримують у СІЗО в Москві

Росія утримує щонайменше 20 українських військових, - правозахисниця
Фото: EPA/UPG

У московські СІЗО відвезли щонайменше двадцять полонених українських військовослужбовців.

Про це розповіла російська правозахисниця, керівник групи "Вантаж-200 з України до Росії" Олена Васильєва в ефірі "Еспресо.TV".

"Коли ми займалися "вантажем-200", дуже багато хто почав звертатися до нас у пошуках зниклих родичів і серед тих, хто вже є зараз в умовах обміну, - це одна група людей, але чомусь з'явилася інша група людей, яких було захоплено і вони потрапили в полон під час бойових дій. Їх відправили в Росію і тепер звинувачують нібито в незаконному перетині кордону", - сказала Васильєва.

"Тобто людей, по суті, викрадено, і вони деякий час перебували в Ростовському СІЗО, а потім їх було переведено до Москви", - розповіла правозахисниця.

Вона також озвучила список прізвищ полонених українських військових, які перебувають у Москві (дані Васильєвої мовою оригіналу):  Галич, Вленовский, Васильковский, Кимоть, Ярич, Назаренко, Куренной, Марухняк, Чип, Тичмук, Солонник, Цыбин, Мирошниченко, Баранов, Маханько, Демьянник, Якименко, Моисеенко, Ревенчук, Тимощук (під питанням), Бойко (під питанням). За словами правозахисниці, за списком полонених українських військових вона вже почала працювати з родичами.

Раніше Президент Петро Порошенко повідомив про звільнення 17 українських військових, яких утримували в полоні у Донецьку.

Нагадаємо, напередодні організація "Центр звільнення полонених" повідомила, що в полоні у бойовиків залишаються 703 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram