ГоловнаСуспільствоЖиття

Джемілєв обговорив з Порошенком створення батальйону кримських татар

Близько 450 кримських татар є складі різних добровольчих батальйонів

Джемілєв обговорив з Порошенком створення батальйону кримських татар
Фото: www.dyvys.in

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошенка Мустафа Джемілєв обговорив із Президентом України Петром Порошенком можливість створення кримськотатарського батальйону південного напрямку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП.

"Ми з Президентом обговорили питання створення військового кримськотатарського об'єднання південного напрямку, тому що в Херсонській області вельми тривожна ситуація. Це поки що на стадії обговорення, а там подивимося", - сказав Джемілєв.

За його словами, близько 450 кримських татар беруть участь у різних батальйонах військових в антитерористичній операції на Донбасі.

Лідер кримськотатарського народу наголосив, що родичі цих військовослужбовців зазнають особливої небезпеки на території Криму і стають заручниками місцевої влади. Він зазначив, що імена таких військовослужбовців повинні бути засекречені.

Джемілєв також висловив упевненість у тому, що якщо кримські татари і українці будуть разом, то їм удасться звільнити Крим.

Нагадаємо, раніше Джемілєв попросив Генпрокуратуру України порушити справу проти 387 кримських військових, які перейшли на службу в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram