ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі та Рубіжному СБУ затримала диверсантів

Теракти готували три члени групи "Старого"

У Маріуполі та Рубіжному СБУ затримала диверсантів
Фото: sbu.gov.ua

У Маріуполі (Донецька область) та Рубіжному (Луганська область) Служба безпеки України затримала диверсантів, які готували терористичні акти на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У результаті спецоперації контррозвідки СБУ в Маріуполі Донецької області викрито і затримано ватажка розвідувально-диверсійної групи з позивним "Старий" і трьох членів його групи. Диверсанти планували вчинити провокації з людськими жертвами на військових і стратегічних об'єктах регіону, у місцях масового скупчення людей", - сказано в повідомленні.

Затримані намагалися створити в регіоні розвідувально-інформаційну мережу для збору та передачі терористам даних про дислокацію і переміщення сил АТО, коригування їхнього вогню. Під час обшуку квартир затриманих серед іншого вилучено схеми охорони об'єктів маріупольського порту, список необхідного диверсантам озброєння.

Іншу розвідувально-диверсійну групу співробітники СБУ викрили в Рубіжному Луганської області. Контррозвідка затримала двох бойовиків батальйону "Привид", які прибули в місто, щоб вербувати місцевих жителів для вчинення терористичних актів у регіоні з використанням вибухівки та стрілецької зброї.

Крім того, СБУ у взаємодії з підрозділами Збройних сил і Нацгвардії затримали чотирьох осіб, які за завданням керівництва розвідувально-диверсійних підрозділів терористичної організації ДНР коректували вогонь бойовиків і повідомляли їх про дислокацію і переміщення сил АТО.

Нагадаємо, за останні дні Служба безпеки України затримала 10 бойовиків ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram