ГоловнаСуспільствоПодії

Індонезія чотири місяці утримує судно з 41-м українським моряком

На кораблі закінчилися вода і продукти

Індонезія чотири місяці утримує судно з 41-м українським моряком
архив

Судно-рефрижератор Ocean Green (прапор Панамських островів) із 41-м українським моряком з липня утримується владою Індонезії у водах острова Ріау.

"Корабель, як і раніше, затриманий у водах поблизу острова Батам, і ми утримуємо суднові документи", - написала 10 листопада газета Jakarta Post з посиланням на главу батамського порту Хері Сетіобуді.

За його словами, портова влада вимагає від індонезійської компанії-агента PT Batam Samudera негайно повідомити про інцидент посольства Панами та України у Джакарті. Зі свого боку Прасетьо - директор компанії PT Bias Delta Pratama, що обслуговує іноземні судна у водах поблизу Батама - заявив, що вже направив через посольство послання українському уряду із закликом невідкладно потурбуватися про своїх громадян.

За словами Прасетьо, його турбує стан десятків покинутих в Індонезії українців, змушених проживати на судні, де закінчилися вода і продукти харчування, а також паливо. "Повідомляється про захворювання кількох членів екіпажу", - підсумовує видання.

Зареєстрований у Панамі і зафрахтований сінгапурською компанією Oceanic Pte Ltd. рефрижератор Ocean Green із 41-м громадянином України на борту затримали у водах Ріау ще в липні цього року у зв'язку з неоплаченим боргом PT Bias Delta Pratama на суму у 400 тисяч доларів. Чотири дні тому в українських моряків закінчився термін індонезійських віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram