ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ помітила на сході України колону важкої техніки

Понад 40 вантажівок і танків проїжджали вчора в районі Макіївки

ОБСЄ помітила на сході України колону важкої техніки
Архивное фото
Фото: informator.lg.ua

Учора, 8 листопада, в районі Макіївки представники місії ОБСЄ зафіксували пересування колони з понад 40 вантажівок з важким озброєнням і танків. Про це повідомляє офіційний сайт Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Макіївка належить до територій, окупованих самопроголошеною "ДНР".

Голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркгальтер висловив серйозну заклопотаність у зв'язку з пересуванням колон військової техніки на територіях, контрольованих незаконними збройними формуваннями, йдеться в повідомленні.

У документі зазначено, що з понад чотирьох десятків одиниць техніки 19 - КамАЗи без маркування та номерних знаків. При цьому кожна машина буксирувала 122-міліметрову гаубицю.

Згодом у самому Донецьку спостерігачі зафіксували колону із 9 танків, також без маркування, які рухалися в західному напрямку.

Голова ОБСЄ закликав сторони конфлікту зробити все від них залежне для подальшого зміцнення режиму припинення вогню. Всі сторони повинні строго дотримуватися зобов'язань, узятих у рамках Мінських угод, й утримуватися від дій, які можуть спричинити нову ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, вчора в РНБО повідомили, що Росія стягує військову техніку до міст під контролем терористів ЛНР у Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram