ГоловнаСуспільствоПодії

Школу в Донецьку обстріляли зі зброї калібром 120 та 122 мм, - ОБСЄ (оновлено)

Очевидці повідомили про 8 вибухів

Школу в Донецьку обстріляли зі зброї калібром 120 та 122 мм, - ОБСЄ (оновлено)
Фото: Гуманитарный штаб "Поможем"

Артилерійсько-мінометний обстріл школи в Донецьку, який призвів до загибелі дітей, вівся зі зброї калібром 120 та 122 мм.

Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ, пише УНІАН.

Згідно з інформацією, спостерігачі місії 6-7 листопада відвідали місце інциденту, де виявлено 10 вирв після артилерійського обстрілу.

"Спеціальна моніторингова місія бачила людські останки, розкидані по полю, в тому числі частини кісток і внутрішніх органів. Також можна було бачити закривавлений одяг, який вочевидь був розірваний від осколків", - сказано в повідомленні.

Поспілкувавшись зі свідками події, місія ОБСЄ з'ясувала у чоловіка, який ремонтував школу при обстрілі, що він стався о 15:30, і чоловік "нарахував 8 вибухів". За його інформацією, перші 2 вибухи відбулися у швидкій послідовності, а "решта 6 відбулися протягом 5 хвилин після перших двох".

Разом з тим, люди, які живуть поблизу, повідомили спостерігачам ОБСЄ, що після обстрілу були й інші жертви в цьому районі. Також місія бачила одну жінку, у якої були ушкодження ніг після обстрілу.

Місія зафіксувала, що всі вирви мали довжину близько метра в діаметрі, але глибина вирв відрізнялася. "Аналіз спеціальної моніторингової місії вказує, що щонайменше 4 вирви було зроблено 120 мм мінометними мінами і 2 інші стали результатом застосування 122 мм артилерійських снарядів", - наголошується в повідомленні.

За оцінкою місії, артобстріл здійснювався з позицій, розташованих на північний захід від футбольного поля. Вогонь вівся по навісний траєкторії.

Нагадаємо, 5 листопада внаслідок влучення снаряда у спортивний майданчик біля донецької школи №63 загинуло 2 дітей, ще 3 отримали поранення.

У РНБО вважають обстріл школи спланованою акцією з дискредитації української армії. В СБУ підтвердили причетність терористів до артилерійського обстрілу школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram