ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла терактам у Львові

У місті затримали п'ятьох диверсантів

СБУ запобігла терактам у Львові
Фото: uh.ru

Служба безпеки України запобігла серію терактів у Львові, викривши і затримавши учасників терористичної групи. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До складу групи входили п'ятеро громадян України, завербованих спецслужбами РФ. Вони пройшли диверсійну підготовку в таборі для найманців на території РФ. Учасники називали свою групу "Загоном ім.Кузнецова".

"За вказівкою іноземної спецслужби група терористів готувала вибухи на території Львівської області, зокрема, на об'єктах критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу. Їхня робота координувалася представниками ГРУ ГШ ЗС РФ. Терористи планували підірвати за допомогою саморобного вибухового пристрою об'єкт транспортної інфраструктури Львова", - наголошується в повідомленні.

Під час обшуків у квартирах членів групи вилучено чотири гранати "РГ-42" та інструкції з виготовлення вибухових пристроїв.

Слідчі Управління СБУ у Львівській області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.15 та ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше цього тижня СБУ відзвітувала про розкриття теракту на блокпості в Маріуполі, де від вибуху автомобіля загинули двоє службовців Нацгвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram