ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія поставить севастопольців на військовий облік

Військкомат чекає на призовників і військовослужбовців запасу

Росія поставить севастопольців на військовий облік

Російський військовий комісар Севастополя полковник Валерій Вишняков у програмі "Актуальне інтерв'ю" Севастопольської телерадіокомпанії розповів, що громадян поставлять на військовий облік, пише "Севастопольская газета".

Молодики 18-27 років мусять прибути у військкомати Севастополя для того, щоб стати на військовий облік і отримати посвідчення громадянина, який підлягає призову до ЗС Росії. Також на облік ставлять військовозобов'язаних чоловіків (в запасі) до 50 років, які не мають звання офіцерів, молодших офіцерів до 60 років, старших офіцерів до 65 років, вищих офіцерів до 70 років. Ціла низка інших категорій громадян також підлягає в Росії військовому обліку.

Військкомат розіслав відповідні листи керівникам організацій, підприємств та установ міста. Якщо керівники ігноруватимуть листи воєнкома, їм загрожує адміністративна або навіть кримінальна відповідальність за російськими законами. Валерій Вишняков додав, що керівників притягуватимуть до відповідальності з 1 січня 2015 року. З 15 листопада 2014-го військовий комісаріат почне перевірку підприємств.

Нагадаємо, 32000 севастопольців залишилися без фіксованого зв'язку і доступу до Інтернету через відключення українського оператора Vega Telecom, який відмовлявся отримувати російську ліцензію і переходити на російські номери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram