ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала паліїв "Жовтня"

Найстаріший кінотеатр Києва підпалили студент і його безробітний приятель

Міліція затримала паліїв "Жовтня"
Фото: Макс Требухов

Спецпризначенці МВС затримали двох підозрюваних у підпалі кінотеатру "Жовтень", повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у фейсбуку.

Ними виявилися студент київського ВНЗ і його безробітний приятель.

"У скоєнні злочину зізналися. Викривальні докази на них містяться і на відео з камер спостереження. Під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані, виявлено три гранати РГД. Зараз вирішується питання про арешт обох затриманих", - написав міністр. Він додав, що міліція шукає замовників підпалу.

Пожежа в "Жовтні" стався в ніч проти 30 жовтня під час показу одного з фільмів конкурсу кінофестивалю "Молодість" "Сонячний зайчик" (на ЛГБТ-тематику). Слідство заявляло про три версії підпалу: хуліганство, рейдерство і акція проти ЛГБТ-спільноти.

У результаті пожежі в кінотеатрі повністю згорів дах і кілька кінозалів на другому поверсі, перший поверх залито водою. Збиток, завданий кінотеатру, попередньо оцінили в 7 мільйонів гривень. Частину цієї суми покриє страховка, решту планують зібрати у вигляді пожертвувань. Мер Києва Віталій Кличко заявив про створення спеціального благодійного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram