ГоловнаСуспільствоОсвіта

Діти загиблих в АТО отримають право на позачергове зарахування до вишів

Порошенко намагається посилити соціальний захист бійців АТО та їхніх сімей

Діти загиблих в АТО отримають право на позачергове зарахування до вишів
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко підписав указ, що посилює соціальний захист учасників антитерористичної операції, а також жителів Донецької і Луганської областей. Відповідний документ оприлюднено на сайті глави держави.

Указ про додаткові соціальні гарантії доручає розробити і внести до парламенту законопроекти про соціальний захист учасників АТО, а також їхніх родичів і родичів загиблих бійців. Зокрема, указ передбачає надання права на вступ до вишів поза конкурсом для цих категорій населення.

Уряд має підготувати пропозиції щодо позачергового зарахування до вишів дітей, чиї батьки або один з батьків загинув унаслідок бойових дій на сході України. Це ж стосується і дітей, чий батько помер від поранення, отриманого в зоні АТО. Крім того, розглядається питання про оплату освіти таких дітей за рахунок державного бюджету.

Президент доручив урядові також вирішити питання із зарахуванням до вишів громадян, які проживають у Донецькій і Луганській областях і були рекомендовані до зарахування, або переводяться з інших вузів.

Нагадаємо, через бойові дії на Донбасі та захоплення бойовиками обласних центрів виші Донецька та Луганська переведено в інші міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram