ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО не зможе зупинити російський "гумконвой"

Колона вантажівок перейде кордон там, де немає українських прикордонників

РНБО не зможе зупинити російський "гумконвой"
Фото: EPA/UPG

Україна фізично не може зупинити черговий російський "гуманітарний конвой". Про це під час брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Якщо мова йде про конвой, який іде на ділянці кордону, яка зараз нами не контролюється, то фізично ми його поки зупинити не можемо. Однак, цьому факту треба надати гласності для того, щоб світова спільнота побачила, що відбувається", - сказав Лисенко.

Він нагадав, що попередні "гумконвої", також незаконно потрапили на українську територію, не вирішили проблеми окупованих регіонів.

"Та гуманітарна допомога, яку надано, вона навіть частково не вирішила питання регіону, навіть частково. І гуманітарна допомога, яка декларувалася, вона не вирішила проблем місцевого населення. Частково вона продавалася, а частково нею розраховувалися за роботи з відновлення техніки: бойових машин, танків і артилерійських систем", - повідомив він.

Спікер також зазначив, що жодної гуманітарної місії попередні конвої не несли.

"Головне зафіксувати це як факт. Бо колись ця ситуація завершиться, агресія закінчиться. Постане відповідна сторона перед Гаазьким трибуналом. Тоді нам ці факти знадобляться. Зараз ми не можемо цього зробити, ситуація не дозволяє", - підсумував Лисенко.

Нагадаємо, у вівторок, 28 жовтня, МНС Росії повідомило про відправлення 100 вантажівок нібито з гуманітарною допомогою для захоплених бойовиками районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram