ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН повідомляє про 824 тис. біженців в Україні

430 тис. осіб покинули Донбас, ще 387 тисяч залишили територію України

ООН повідомляє про 824 тис. біженців в Україні
Фото: EPA/UPG

Бойові дії на сході України змусили залишити свої будинки не менш ніж 824 тис. осіб. Такі дані сьогодні оприлюднено в доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тривалі сутички на сході і, як наслідок, перебої з наданням основних послуг, як і раніше, змушують людей залишати свої домівки", - сказано в документі.

За даними ООН, внутрішньо переміщеними особами числяться 430 тис. осіб, ще 387 тис. українців втекли до Росії, 6,6 тис. осіб попросили про політичний притулок у Євросоюзі, 581 - в Білорусі.

"У міру наближення зими УВКБ прагне допомогти найбільш уразливим біженцям впоратися з суворими умовами", - наголошено в доповіді організації.

В УВКБ підкреслили, що гуманітарної допомоги найбільш гостро потребують жителі Донецької, Харківської, Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Нагадаємо, ДержНС тиждень тому повідомила про 417 тисяч внутрішніх переселенців, які залишили Донбас і Крим. За даними міграційної служби Росії, понад 226 тис. українських громадян попросили про статус біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram