ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ вказує на поліпшення ситуації на кордоні

Голова місії Поль Пікар констатує скорочення вогню і повернення біженців

ОБСЄ вказує на поліпшення ситуації на кордоні

На українсько-російському кордоні спостерігається поліпшення ситуації. Про це повідомив голова місії ОБСЄ в Ростовській області Поль Пікар, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Наша місія - чітко стежити за дотриманням Мінського меморандуму. Ми бачимо незначне поліпшення ситуації. Перед тим, як було підписано Мінський меморандум, спостерігачі постійно чули залпи артилерійських снарядів. Тепер, хоча бої й тривають, але їх стало менше після підписання меморандуму", - каже Пікар.

Пікар зазначає, що 19 спостерігачів місії є тільки у двох пропускних пунктах і мають доступ до обмеженого простору, однак спостереження ведеться цілодобово.

Голова місії ОБСЄ фіксує зростання кількості українців, які повертаються з РФ. "Ми особисто спілкуємося з ними. Люди зізнаються, що ситуація поліпшується, і ми самі це бачимо", - сказав Пікар.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську було підписано угоду про припинення вогню, після чого щоденні втрати української армії скоротилися в рази. Однак, незважаючи на оголошене перемир'я, бойовики продовжують обстріли населених пунктів і штурми аеропорту в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram