ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура взялася за даївців, які переслідували автомайданівців

Перших двох працівників ДАІ повідомлено про підозру

Прокуратура взялася за даївців, які переслідували автомайданівців
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва повідомила про підозру двох інспекторів столичної ДАІ у зв'язку з участю в масових репресіях проти автомайданівців наприкінці 2013 - на початку 2014 років.

Про це повідомляють на сайті наглядового відомства.

Установлено, що обидва підозрювані 29 грудня 2013 року склали неправдиві рапорти на власників автомобілів, які рухалися в колоні машин із символікою Євромайдану в бік Межигір'я.

Міліціонерам інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України. Незабаром обвинувальний акт на правоохоронців скерують до суду.

"Крім того, найближчим часом слідчими столичної прокуратури буде оголошено про підозру ще цілій групі працівників ДАІ", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, починаючи з 29 грудня 2013 року міліціонери систематично складали проти автомайданівців неправдиві документи - рапорти про нібито невиконання вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу. Так вони позбавляли громадян права на мирний протест з використанням автотранспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram