ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області готувалися теракти на стратегічних об'єктах

Зловмисники отримували завдання від ватажків терористів "ДНР"

У Запорізькій області готувалися теракти на стратегічних об'єктах
Фото: depo.ua

Служба безпеки України затримала диверсійну групу, що планувала серію терактів на стратегічних об'єктах і в адміністративних будівлях Запорізької області з метою дестабілізації ситуації в регіоні напередодні позачергових парламентських виборів.

Як повідомляє прес-центр СБУ, ватажок групи - 39-річний громадянин України в квітні приєднався до терористів "ДНР" і в складі збройних бандформувань захоплював адміністративні будівлі, нападав на позиції українських військових.

"Встановлено, що зловмисники отримували завдання і докладні інструкції від ватажків терористів "ДНР" щодо проведення диверсій на об'єктах інфраструктури Запоріжжя. Зокрема диверсанти готувалися здійснити вибух у приміщенні виборчого штабу однієї з українських політичних сил, наступним об'єктом мали стати споруди життєзабезпечення регіону", - інформує прес-центр.

Крім того, зловмисники мали забезпечити прибуття і розміщення на конспіративних квартирах у Запоріжжі інших збройних диверсійно-підривних груп. Вони збирали дані про розташування блокпостів і надійність охорони об'єктів інфраструктури, а фото і відео цих об'єктів, їх графічні схеми надсилали своїм кураторам-терористам.

16 жовтня під час спецоперації у Запоріжжі та Енергодарі (Запорізька обл.) співробітники СБУ одночасно затримали трьох диверсантів. При затриманні та під час обшуків правоохоронці вилучили дві гранати Ф-1, 16 одиниць холодної зброї, мисливську рушницю, травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами, електродетонатори, 200-грамову тротилову шашку, кулеметну стрічку з набоями, 15 пляшок з "коктейлями Молотова", комплекти військової форми без розпізнавальних знаків і символіку терористичних організацій. Також виявлено хімічні речовини, компоненти, креслення та інструкції для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, вилучено 4 підготовлені СВП, начинені саморізами і цвяхами.

У рамках кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії. Затриманих взято під варту, вони дають свідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram