ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Для абітурієнтів можуть запровадити тест на здатність до навчання, - Лікарчук

Тест апробовано в 2009-му році

Для абітурієнтів можуть запровадити тест на здатність до навчання, - Лікарчук
Архив
Фото: vovse.net

В Україні з 2016 року для абітурієнтів можуть запровадити тест на здатність до навчання, який може стати альтернативою сертифікатам зовнішнього незалежного оцінювання минулих років. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" сказав голова Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.

Як зазначив Лікарчук, тест на здатність до навчання практикується в багатьох країнах світу для тих, хто вступає не відразу після школи: "Він допомагає визначити не рівень знань, а здатність вчитися".

"Тест у нас вже розроблений і апробований ще в 2009-му. Його треба тільки трохи "дотягнути", враховуючи сьогоднішні реалії. Але університети повинні визначитися, на яку спеціальність вони вимагатимуть цей тест", - додав він.

"З 2016 року ми будемо пропонувати ці тести запроваджувати. На тлі всіх новацій, які ми пропонуємо в нинішньому році, запроваджувати ще й цю нам важко", - додав голова УЦОЯО.

Нагадаємо, всіх випускників шкіл в Україні з 2015 року зобов'яжуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з української мови, незалежно від планів щодо вступу до вишів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram