ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ закупив каштани у скандально відомого постачальника

"Київзеленбуд" витратить на саджанці 5,35 млн гривень

Київ закупив каштани у скандально відомого постачальника
Фото: www.day.kiev.ua

Київське комунальне об'єднання "Київзеленбуд" 6 жовтня за підсумками тендера підписало угоду з ТОВ "ПП "ЕдМарліс" на поставку саджанців листяних дерев, кущів та квіткової розсади на суму 5,35 млн гривень. Про це пишуть "Наші гроші".

Найдорожчий у переліку - каштан "Баумані" (різновид звичайного кінського каштана, суцвіття біле з червоним візерунком) по 1950 гривень за саджанець. Також серед дорогих - клени сріблястий по 1700 гривень за штуку і гостролистий по 1650 гривень за штуку.

Власником фірми "ЕдМарліс" є Валерій Конотоп, директором - Едуард Мартиненко. Фірма вже перемагала на тендерах "Київзеленбуду", а від початку року отримала контракти на 14,18 млн гривень.

Фірма "ЕдМарліс" фігурувала у скандалі з висадженням липових каштанів на Хрещатику.

Восени 2012 року комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Шевченківського району Києва провело тендер на поставку 289 каштанів породи Briotti. Тендер виграла фірма ТОВ "Професійний садівник". Разом з тим компанія не імпортувала каштани з Італії сама - посередником виступила компанія "ЕдМарліс".

У березні-квітні 2013 року каштани висадили, але вже в травні з'ясувалося, що дерева підмінили. Каштани зацвіли білим, а не червоним кольором. Експертиза з'ясувала, що тільки два з 289 саджанців були із сорту Briotti, а решта - звичайні білі каштани.

При цьому виникла плутанина з цінами на саджанці. Радник голови київської адміністрації Олександр Мазурчак стверджував, що саджанець Briotti коштує 430 євро за штуку, при цьому "Київзеленбуд" у квітні того ж року закуповував у "ЕдМарліса" той самий сорт каштанів по 3 тис. гривень за штуку.

У лютому 2014 року київський суд зобов'язав "Професійного садівника" пересадити каштани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram